keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kakun kuorruttaminen kaulittavalla massalla

Prinsessakakku. Jokainen on varmasti ainakin kerran kuullut kyseisestä kakusta. Kakku on täytetty vadelmahillolla ja vaniljakisselillä. Kakku on kupera ja se on päällystetty vihreällä marsipaanilla. Koristeena voi olla marsipaaniruusu tai kaksi.

Kaulittavalla massalla kuorrutettavassa kakussa ongelman tuo yleensä kosteus. Joko kakku on liian kuiva tai liian märkä. Liian kuivaan kakkuun kaulittava massa ei tartu, vaan se jää "pyörimään" kakun päälle. Liian kosteassa kakussa, kosteus tulee kaulittavan massan läpi, jolloin massan pinnalle muodostuu kosteutta. Massasta tulee tahmeaa ja sitkeää.
Tämäkin ongelma voidaan ratkaista yksinkertaisesti. Massan ja kakun väliin laitetaan kerros voista ja tomusokerista vatkattua vaahtoa. Tällöin kakun voi kostuttaa mielensä mukaisesti, ilman että massa kakun päälle menee piloille. Voivaahto paksulti levitettynä tekee kakun ja massan väliin kerroksen, joka ei päästä lävitseen kosteutta. Sen lisäksi, se sitoo massan tiivisti ja tasaisesti kakun päälle. Monissa konditoirioista ostetuissa, kaulittavalla massalla päällystetyissä kakuissa on havaittavissa jopa 1cm paksuinen kerros tätä voivaahtoa.  Jos teet täytekakkua, jonka täytettä jää paljon yli, voit hyvin levittää senkin kakun päälle ja reunoille. Tällöin massa ottaa hyvin kiinni kakkuun, mutta takeita siitä, etteikö kosteus pääsisi kakun läpi massaan ei ole.
 
Voi- tomusokerivaahto
 

100g voita
1dl tomusokeria
 
Pehmitä voi ja vatkaa joukkoon tomusokeri. Levitä tasaisesti ja paksulti kakun päälle.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti