Ohjeen pitävyydestä en nyt mene vannomaan, mutta mikäli joku tällä ohjeella muotoilusuklaan tekoa kokeillee, kommentteja saa kirjoittaa!
Valkoinen suklaamassa
Valkosuklaata 340g
Glugoosisiirappia 80ml
Maitosuklaa- suklaamassa
Maitosuklaata 340g
Glugoosisiirappia 95ml
Tummasuklaa- suklaamassa
Tummaa suklaata 340g
Glugoosisiirappia 110ml
1 . Pilko suklaa puhtaaseen, kuivaan kulhoon.
2 . Mikroaaltouunissa suklaata sulatetaan 20-30 sekunnin pätkissä
(mikroaaltouunista riippuen ajat saattavat vaihdella). Sekoita suklaata
sulatuksen aikana. Varo ettei suklaa kuumene liikaa ja pala reunoilta.
Palaessaan suklaa rakeistuu, maistuu palaneelle ja on näin ollen pilalla.
3. Kuumenna mikrossa glugoosisiirappia noin 30s tai kunnes
siirappi on lämmintä. Älä kuumenna liika, jottei siirappi suklaaseen
lisättäessä polta seosta.
4. Kaada lämmin siirappi suklaan joukkoon varovasti, mutta
kuitenkin hyvin nopeasti sekoittaen. Suklaa jähmettyy nopeasti, ja massa menee
piloille, mikäli siirappia ei saada sekoitettua tarpeeksi hyvin suklaan
joukkoon.
5. Kaada seos kelmun päälle, ja kääri seos kelmuun. Tee
massasta tasainen ”pihvi”. Anna levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.
6. Vaivaa massaa hetken käsissä, kunnes se pehmenee.
Käytetystä suklaasta riippuen, voit käyttää kaulimisessa apuna joko tomusokeria
tai tummaa kaakaojauhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti