maanantai 2. joulukuuta 2013

Modeling chocolate- Muotoilusuklaa 2

Hain mielenkiinnosta toista ohjetta muotoilusuklaan tekoon ja löysin ohjeen jossa käytetään vain glugoosisiirappia ja suklaata, toisin kuin aiemmin löytämässäni ohjeessa, jossa käytettiin myös kaakaovoipellettejä.

Ohjeen pitävyydestä en nyt mene vannomaan, mutta mikäli joku tällä ohjeella muotoilusuklaan tekoa kokeillee, kommentteja saa kirjoittaa!

 
 
Valkoinen suklaamassa

Valkosuklaata 340g

Glugoosisiirappia 80ml


Maitosuklaa- suklaamassa

Maitosuklaata 340g

Glugoosisiirappia 95ml

 
Tummasuklaa- suklaamassa

Tummaa suklaata 340g

Glugoosisiirappia 110ml

 
 
1 . Pilko suklaa puhtaaseen, kuivaan kulhoon.

2 . Mikroaaltouunissa suklaata sulatetaan 20-30 sekunnin pätkissä (mikroaaltouunista riippuen ajat saattavat vaihdella). Sekoita suklaata sulatuksen aikana. Varo ettei suklaa kuumene liikaa ja pala reunoilta. Palaessaan suklaa rakeistuu, maistuu palaneelle ja on näin ollen pilalla.

3. Kuumenna mikrossa glugoosisiirappia noin 30s tai kunnes siirappi on lämmintä. Älä kuumenna liika, jottei siirappi suklaaseen lisättäessä polta seosta.

4. Kaada lämmin siirappi suklaan joukkoon varovasti, mutta kuitenkin hyvin nopeasti sekoittaen. Suklaa jähmettyy nopeasti, ja massa menee piloille, mikäli siirappia ei saada sekoitettua tarpeeksi hyvin suklaan joukkoon.

5. Kaada seos kelmun päälle, ja kääri seos kelmuun. Tee massasta tasainen ”pihvi”. Anna levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.  

6. Vaivaa massaa hetken käsissä, kunnes se pehmenee. Käytetystä suklaasta riippuen, voit käyttää kaulimisessa apuna joko tomusokeria tai tummaa kaakaojauhetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti