Pohjana oli 6munan vaalea kakkupohja. Täytteenä mansikkahilloa ja kaakaojauheella maustettua kermavaahtoa. Vaahto onnistui mielestäni loistavasti, sillä makea mansikkahillo tasoitti kaakaon makua. Tein ja täytin kakun edeltävänä päivänä, kokosin sen kelmulla vuorattuun kakkupohjavuokaan, peitin kelmulla ja jätin yön yli painon alle jääkaappiin.
Seuraavana päivänä kuorrutin kakun voi-tomusokerivaahdolla. Peitin kakun Confetin kaulintamassalla.
Koirakuvio kakkuun syntyi, kun kopion netistä löytämäni koirakakun kuvan. Jäljensin kuvan leivinpaperille, tarkastin että se mahtuu kakun päälle, josta jäljensin sen ääriviivoja pitkin kakun pintaan. Tekniikkaa kutsutaan pistelytekniikaksi, ja siinä hammastikulla pistellään varovasti ääriviivat massan pintaan.
Itse menin jälleen siitä mistä aita oli matalin, ja (tyhmänrohkeasti) vetelin siveltimen päällä pitkiä suoria viivoja kakun pintaan. Tässähän on vaarana, että massaan saa jälkiä joita siihen ei halua, tai mikäli massa on kovettunut liiaksi kakun pinnalla, onnistut murtamaan massan kakun päältä. Kummasakin tapauksessa, seurauksena on laajamittainen ketutus ja ärräpäitä.
Lopuksi leikkasin leivinpaperista koiran osat sabluunoiksi, joita käytin kun leikkasin massaa.
Kakun valkoinen osa on Confetin kaulintamassaa, koiran osat ovat Renshawin muotoilumassaa. Kokemusta Renshawin massoista minulla ei aiemmin ole ollut, mutta muotoiltavuudeltaan ne olivat hyviä. Maku olikin asia erikseen, mutta täytehän se tärkein?
Leivinpaperista jäljennetty koira. Viivat tosin näkyvät huonosti |
Renshawin massapaketti. Paketissa oli viisi eri väriä: musta, valkoinen, ihonvärinen, beige ja tummanruskea. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti