maanantai 30. joulukuuta 2013

Angry Birds- kakku

Tein tuttavan pojalle syntymäpäiväkakuksi punaisen Angry Birdsin. Sisältö oli prinsessakakun täytteillä, eli vaniljakiisselliä ja vadelmahilloa. Kiisseliä terästin muutamalla liivaltelehdellä, jotta puolipyöreä, kahdeksan kananmunan kakku pysyisi pystyssä.
Täytin kakun pyöreään, kelmulla vuorattuun salaattikulhoon.
Leikkasin kakkupohjan neljään osaan.
Ensimmäinen kerros meni kokonaisena, reunoja leikkaamatta kulhon pohjalle. Käytin kostutuksessa vaniljamaitoa. Päälle vadelmahilloa ja vaniljakiisseliä.
Seuraavasta kerroksesta leikkasin muutaman sentin renkaan, pohjan reunoja mukaillen. Jälleen kostutus, vadelmahillo ja kiisseli.
Kolmas kerros vuokaan sellaisenaan reunoja leikkaamatta ja täytteet.
Viimeiseen pohjan asettelin kulhon reunalle ja ne reunat jotka jäivät yli toisesta kerroksesta, käytin viimeiseen kerrokseen täydentämään tyhjiä reunoja.
Päälle kelmu ja paino, yöksi jääkaappiin.

Seuraavana päivänä kumosin kakun varovasti leikkuulaudalle, poistin kelmut ja kuorrutin kakun voi-tomusokerivaahdolla. Kakun punainen osuus oli Confetin kaulintamassaa, sekä Sallisen punaista marsipaania. Muut osat värjättyä kaulintamassaa.
Syy miksi käytin sekä marsipaania että kaulintamassaa oli, etten ikimaailmassa olisi saanut tarpeeksi punaista massaa pelkästään pastavärillä värjäämällä. Kun sekoitin punaisen marsipaanin ja valkoisen kaulintamassan, sain hyvän punaisen pohjan jota oli helppo lähteä jatkovärjäämään.





 
 

Mustaa massaa käytettäessä tulee olla erittäin varovainen. Mikäli käsissäsi, kakussa, työvälineissä ym. on hiemankin vettä tai kosteutta, musta väri lähtee leviämään ja välittömästi. Tässä kakussa niin kävi silmissä. Vesi, jota usein käytän eräänlaisena liimana lähti valumaan, ja valuikin sitten suoraan mustista kulmakarvoista valkoisille silmille.
Korjausliikkeenä voi yrittää varovasti pyyhkiä vettä pois, mutta useimmiten peli on menetetty ja kakkuun jää jälki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti